jump to navigation

Cea mai mare groapă făcută de om se vede din spaţiu martie 15, 2007

Posted by tibinews in Ciudat.
trackback

La început a fost numai o mică prăpastie, dar după ce un geolog a descoperit că de aici se pot extrage diamante, a tot crescut până când a ajuns să fie de-a dreptul uriaşă. Azi, la 50 de ani de la inaugurarea exploatării, mina de diamante Pipe, din Siberia, este cea mai mare groapă făcută de om.

Ea coboară 523 de metri în adâncime, deşi în această zonă pământul este, mai tot timpul anului, îngheţat. Camioanele de 220 de tone, care transportă roca dislocată până la malaxoare, par nişte simple jucării în uriaşul „lighean” ce măsoară peste 1.600 de metri în diametru. Ca să ajungă până la punctul de lucru, şoferii străbat un drum în spirală care durează aproape două ore!

În aprilie, anul acesta, mina de la Pipe va fi închisă, dar gaura enormă va rămâne aşa cum este, întrucât costurile umplerii ei ar fi mult prea mari. Astronauţii au povestit că ea se vede din spaţiu de parcă ar fi un ochi al Pământului.

Sursa: Adevarul

Reclame

Comentarii»

1. Stefan - martie 15, 2007

Si eu care ma gandeam ca e undeva pe strazile din Bucuresti cea mai mare groapa din lume. Asteptam cu interes sa vad pe care, ca sa ma duc la fata locului sa documentez cazul. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: