jump to navigation

Comisia Europeana ar putea interzice becurile cu filament Februarie 27, 2007

Posted by tibinews in International.
trackback

bec.jpg

Ministrul Mediului german a trimis Comisiei Europene o propunere de interzicere, in Uniunea Europeana, a becurilor electrice incandescente pe motiv ca sunt ineficiente.

 „Europa nu mai poate permite producerea becurilor incandescente deoarece sunt extrem de ineficiente, transformand in lumina doar 5% din energia pe care o consuma„, a scris Sigmar Gabriel in documentul trimis la Bruxelles.

Propunerea are toate sansele sa primeasca un raspuns favorabil din partea Comisiei, care este din ce in ce mai preocupata de problemele de mediu. Potrivit comisarului Stavros Dimas, Uniunea Europeana poate reduce dioxidul de carbon la 25 milioane de tone pe an daca sectorul de servicii inlocuieste traditionalul bec cu becurile economice.

Legea va limita treptat vanzarea vechilor becuri, scopurile vizate fiind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar si reducerea cu pana la 66% a facturilor la energie electrica.

Becurile incandescente traditionale produc lumina datorita trecerii electricitatii printr-un filament, dar sunt ineficiente deoarece o mare parte de energie se pierde. Becurile economice fluorescente folosesc mai putina energie pentru a produce aceeasi cantitate si calitate de lumina.

Propunerea germanilor nu este prima astfel de initiativa din lume. Australienii deja au anuntat ca, pana la sfarsitul deceniului, vor interzice becurile cu filament si vor permite doar utilizarea celor economice.

Sursa: Curierul National

Urmareste material video ProTv aici

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: